10 anarkism.info podcast – Samtal om Björn Söderberg

Med en månad kvar till 12:e oktober anordnades igår en antifascistisk pub, till förmån för civilkurage och facklig kamp. Igår samlades kamrater på Kafé 44 för att minnas Björn Söderberg och uppmärksamma dagens antifascistiska kamper. Intäkterna från kvällen gick oavkortat till Civilkuragefonden.

En kamrat till Björn, ledamot i SAC:s arbetsutskott under senare delen av 90-talet, pratade under kvällen om organiserade nazisters mord på Björn Söderberg i Sätra 12 oktober 1999. Det blev också berättelser om samhällsklimatet som rådde när dådet skedde, om responser ifrån den utomparlamentariska vänstern, såväl ifrån den fackliga miljön, som Björn var en del av, som ifrån organiserade antifascister.

Kvällen var ett tillfälle att samlas, minnas, men också ett tillfälle att diskutera aktuella frågor, t ex hur vi organiserar oss idag. För er som inte var med, eller ni som vill höra det igen, har vi spelat in gårdagens föredrag.

Vi minns Björn ?❤️! Vi ses i Sthlm #12okt! ?

Anarkism.info podcast styr både upp egna samtal och tar in material utifrån, som föreläsningar eller dylikt. Vill du bidra med material eller ge oss respons så maila [email protected] eller skriv till oss på vår fb-sida.
Om du inte kan spela avsnittet ovan, så finns det även tillgängligt på vår youtube-kanal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.