6 juni 2023

Om vi tar bort de makabra gränserna som med vapenmakt gör anspråk på territorier i sitt innandöme, och med samma våld stöter bort kroppar som inte har rätt färg, form, eller födelseplats, som splittrar människor och ligger likt djupa sår i landskapet, som har arrogansen och storhetsvansinnet att vilja bestämma över dem som fanns där före, eller den kallsinniga cynismen att vägra tillträde för de som av desperat nöd samt med stor möda och sorg lämnat efter sig sina liv och tagit sig dit senare. Om vi tänker bort militären och dess vapen, krigen och den så kallade storhetstiden, som alltid gjorde ett fåtal härskare stora och oss andra små och umbärliga. Om vi tar bort den falska stoltheten över en gemenskap vars minsta gemensamma nämnare inte existerar, som istället tvingas på oss ovanifrån och förvanskar våra faktiska gemensamma intressen, där vi hade kunnat utveckla större, vackrare, friare och mer mångsidiga och överlappande gemenskaper på egen hand. Om vi tar bort alla småfurstar och småpåvar i kommuner, landsting eller riksdag som vill bestämma över oss, och de baroner och besuttna som påstår sig äga de platser där vi bor, och de medel med vilka vi försörjer oss, som gröper stora hål i den natur där vi lever och för profiten förstör luften som vi andas. Vad finns det då kvar av Sverige?

Om du säger ingenting, då är vi överens om att Sverige inte bör finnas, och att dess tillintetgörande är en ljuvlig sommardröm värd att sträva efter. Om du ändå menar att där finns någonting kvar, då kanske vi bara har olika namn för samma saker.

Alltså; skända flaggan, vägra vapen, svik fosterlandet, var onationell. För ett Sverige som inte finns.

Kommentarer

 1. 63-årimgen.

  Alla unga bibliofiler läs tidningen PUSS. ABBA-Björn i Morgonpasset i går 6/6, SR P3 var ett eko av den pacifism som fanns i de svenska popbanden under andra hälften av 1960-talet. Om någon kan så skanna och Pdf:a och lägg ut tidningen PUSS på internet!

 2. 63-årimgen.

  “Om Stockholms hippiescen tidigt 70-tal”. Snedtänkt med Kalle Lind. Podd.

  Hippies var hatade av stalinistiska och maoistiska FNL-grupper och övrig vänster. Ändå så fanns det en gemensam kultur som konstverket Skända fanan, skapades i. Den svenska hippievågen omvandlades snabbt till Gröna vågen. Sammanblandas ofta med missbrukarmodsen. Som folkrörelse varade det under ett enda år – 1967. Efter fanns det enskilda hippies som livsstil. Provie-ungdomarna i Stockholm får väl räknas som hippies fast de verkade något år innan. Vissa av dem blev Gröna vågare eller missbrukarmods.

 3. 63-årimgen.

  Livsstilsanarkism på svenska. Jag föreslår en köpbojkott varje midsommarafton och midsommardag. Den lågavlönade arbetarklassen håller på att förlora veckoslutsvilan. Allt fler jobbar helg. Bevara den sammanhållna lediga helgen! De som jobbar helg får vara lediga tisdag och torsdag. De kan alltså inte resa bort eller vara uppe länge på kvällen. Det enda som kan stoppa detta är köpstrejk var lördag söndag. Men det är för krävande av folk hur mycket vänster de än är. På mina 63-år har jag lärt mig hur många vänstermänniskor som inte lever som de lär. En del i antikapitalismen bör vara en köpstrejk på midsommarafton och midsommardagen. För de personer som jobbar i serviceyrken bör visionen vara 4-dagarsvecka med 3-dagars sammanhållen ledighet i samma vecka.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.