anarkism.info – 2022

Under 2022 har vi på anarkism.info fortsatt att på olika sätt nå ut med anarkistiska teorier (främst på svenska), och stödja anarkistiska praktiker.

Vi har bland annat producerat eget material, exempelvis texter om Rojava, mördarnazisten i Visby, spelat in poddavsnitt med Q&A, gjort ACAB-affischer och antivalpropaganda. Vi har haft gästskribenter, som exempelvis skrivit om anitimilitarism och riksdagsvalet. Vi har pratat med olika grupper, projekt, och personer, som Take Concrete Action, Twin Peaks och Ruth Kinna. Vi har deltagit på Anarkistisk Bokmässa Stockholm, bland annat med bokbord, samt föredrag om snutövervakning och hur vi skyddar oss sådan. Vårt projekt COPWATCH har producerat informationsfilmer (Snuten på Minuten), och informerat om vad enskilda snutar gör. Vi har spelat in radioteater till Radio Nodens livesändning på 1:a maj (inspirerad av Malatestas ”At the Café”). Vi har tillsammans med Fånggruppen Stockholm samlat in pengar till anarkister i så kallade Ukraina (tillverkat och sålt flaggor). Vi har visat solidaritet med anarkistiska fångar (exempelvis i så kallade USA, Ryssland, Grekland, Italien etc). Vi har belyst polisvåldet under så kallade Påskkravallerna.

Utöver detta har vi underhållit våra egna samarbetsformer, och plattformar med möjlighet för kamrater att mötas och samtala, såsom sociala medier, hemsida, teoretisk diskussionsgrupp om anarkism, och Discord (server Café Malatesta).

Tack till alla vi samarbetat och pratat med under året som gått! Under det kommande året fortsätter vi. Det finns stora behov att sprida anarkistiska tankar och stödja anarkistiska projekt. Bortom skit som Tidöavtal, NATO, och statens repression, finns andra sätt att leva. Hör gärna av dig till oss om du vill bidra, vara med på något sätt (med egna texter, eller i ett poddavsnitt). Vi har en del nya idéer för 2023, håll koll på våra plattformar framöver.

?

Kommentarer

 1. 63-årimgen.

  Jag tror på olika anarkistiska föreningar med olika inriktningar. Inga medlemsregister utan en redaktion som tar in folk i redaktionen. De olika föreningarna använder de olika triangelfärgade flaggorna (med svart triangel gemensamt) för att visa sin inriktning. Med en Loopia-hemsida kan man ha Pdf-filer. En blogg är i och för sig enklare. Många har inte facebooksida och twitter bör undvikas liksom alla dess kopior. Jag har på känn att socialdemokratin inte längre kan klamra sig fast vid makten utan Svennelandet blir högerstyrt i många år. You Tube visar kanske för mycket och att någon står rakt upp och ner och pratar är långtråkigt. Minst ett bildband stillbilder till talet. Stäng kommentarsfälten men ha en e-postadress tycker jag för små S-grupper.

  Anarkister bör bli tydligare med målen. Inte en vision om ett anarkistiskt samhälle. Men målen vad som bör uppnås. De olika föreningarnas mål. Likaså bör en livstilsanarkism formuleras. En viss promitivism innebär slagordet: jobba mindre lev mer. Fattig på pengar ? innebär en primitivism.

  En generell boklista bör upprättas. En historisk bakgrund är till fördel. En anarkist blankröstar. Det är fascisterna som inte röstar alls. Det går inte och komma ifrån att i de parlamentariska länderna under 1900-talet så har anarkismen kunnat finnas till skillnad från diktaturerna. Anarkismens problem med anti parlamentarismen är att folk jämställer den med enpattistaten. Bäst är att propagera för anarkistisk förvaltning istället för antiparlamentarism.

  Jag själv tror på medborgarlön och kan då inte identifiera mig som anarkist på grund av visionen att avskaffa pengarna ?.

 2. Pingback: anarkism.info – 2022 – ? Anarchist Federation

 3. 63-årimgen.

  S-grupper ska vara A-grupper. Mitt autokorrekt är knäppt och ursprungligen för det engelska språket. Så vill jag påpeka att få förståelse hos andra folk så finns det bara datorns översättningsprogram som Google translate. Hemsida eller blogg är då den bästa formen för att kunna nå ut även till andra språk genom deras datorers översättning. Jag vet inte om det vore bättre att särskriva alla svenska ord så det blir en bättre översättning? Då skulle man även inom parentes skriva de svenska ihopslagna orden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.