anarkism.info – 2022

Under 2022 har vi på anarkism.info fortsatt att på olika sätt nå ut med anarkistiska teorier (främst på svenska), och stödja anarkistiska praktiker.

Vi har bland annat producerat eget material, exempelvis texter om Rojava, mördarnazisten i Visby, spelat in poddavsnitt med Q&A, gjort ACAB-affischer och antivalpropaganda. Vi har haft gästskribenter, som exempelvis skrivit om anitimilitarism och riksdagsvalet. Vi har pratat med olika grupper, projekt, och personer, som Take Concrete Action, Twin Peaks och Ruth Kinna. Vi har deltagit på Anarkistisk Bokmässa Stockholm, bland annat med bokbord, samt föredrag om snutövervakning och hur vi skyddar oss sådan. Vårt projekt COPWATCH har producerat informationsfilmer (Snuten på Minuten), och informerat om vad enskilda snutar gör. Vi har spelat in radioteater till Radio Nodens livesändning på 1:a maj (inspirerad av Malatestas ”At the Café”). Vi har tillsammans med Fånggruppen Stockholm samlat in pengar till anarkister i så kallade Ukraina (tillverkat och sålt flaggor). Vi har visat solidaritet med anarkistiska fångar (exempelvis i så kallade USA, Ryssland, Grekland, Italien etc). Vi har belyst polisvåldet under så kallade Påskkravallerna.

Utöver detta har vi underhållit våra egna samarbetsformer, och plattformar med möjlighet för kamrater att mötas och samtala, såsom sociala medier, hemsida, teoretisk diskussionsgrupp om anarkism, och Discord (server Café Malatesta).

Tack till alla vi samarbetat och pratat med under året som gått! Under det kommande året fortsätter vi. Det finns stora behov att sprida anarkistiska tankar och stödja anarkistiska projekt. Bortom skit som Tidöavtal, NATO, och statens repression, finns andra sätt att leva. Hör gärna av dig till oss om du vill bidra, vara med på något sätt (med egna texter, eller i ett poddavsnitt). Vi har en del nya idéer för 2023, håll koll på våra plattformar framöver.

🏴

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.