Bättre sent än aldrig

Grattis till dig som är beredd att göra världen till en bättre plats, alla ni andra kan dra åt helvete.

Feminism är inte att ha en kvinnlig statsminister. Feminism är inte att ha 50/50 könsfördelat i ledningen på ett företag. Feminism är inte att kapitalisera kvinnors kamp. Feminism är inte vi och dem, oss och ni, det är alltid VI. Vi tillsammans enade mot förtryck av kvinnors rättigheter.

Idag är allt feminism. Alla är feminister. Kläder är feminism, poliser är feminister, chefer är feminister, solen och universum är feminister. Allt är skit-feminism. Det är uttjatat och obegripligt. Ingen kämpar idag för kvinnofrågor och kvinnokamp.

Förr var feminism att föräldrar skulle ha rätt till dagisplats. Idag är det feministiskt att köpa smink från kvinnliga influensers för att de är just kvinnor. Jag kräks. Mår illa och skäms.

Jag har skrivit förut om anarkafeminism och hur olika maktstrukturer och normer förtrycker oss. För mig handlar det inte om att ta makten tillbaka, utan att avskaffa den helt! Det ligger på oss att genomföra dessa förändringar, krossa förtryck och orättvisor. Det ligger inte på någon stat, något parti eller någon organisation. Utan på oss själva. Vi måste bli mer militanta i vårt tänkande och i vårt agerande.

Vi måste kanske sluta se oss som dem extrema. De andra är maktgalna extremister . Det är dem som är de riktiga extrema. Vi vill bara existera på samma villkor och premisser som dem, det är inte extremt. Men frihet är inget man får, det är något man tar. Vi måste ta vår frihet tillbaka och förkasta makten. Ingen är fri förrän alla är fria. Feminism är du och jag, vi tillsammans. Om så vägen är trough hell, är det inget vi fruktar. Låt världen se att det ska kosta att förtrycka kvinnor, att det kommer motstånd. Kvinnokampen kräver det.

Så grattis till dig som är beredd att göra världen till en bättre plats, alla ni andra kan dra åt helvete.

Kommentarer

  1. 62-åringen.

    Anarkafeminismen är en av de A-inriktningar som är livskraftig. Utplåna förtryck och hierarkier. Hur alternativet konkret är ger möjlighet till nya rexter. Anarkafeminismen främst i USA föll på vägran att totalt vägra könsbytare rätten att vara sitt nya kön. Påminner idag en del av den demokratiska socialisten Kajsa “Elis” Ekman bok.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.