Intervju med ockupanterna i Blodstensskogen – anarkism.info podcast #17

I det här avsnittet intervjuar vi ockupanterna i Blodstensskogen, en liten men viktig skog i Uppsala som kommunen och privata aktörer vill skövla för att bygga bostadsrätter. Intervjun genomförs av Alf och Lutra, och sker på både svenska och engelska.

Anarkism.info podcast styr både upp egna samtal och tar in material utifrån, som föreläsningar eller dylikt. Vill du bidra med material eller ge oss respons så maila [email protected] eller skriv till oss på vår fb-sida.

Kommentarer

 1. the_fuckup

  Väldigt bra och riktigt imponerande aktion. Läst om den. Intressant intervju. Kul att ni fick till den. Bra frågor. Verkar trevliga och roliga också, dom som intervjuades. Gött och sova sovsäck uppe bland träden, under sommaren!

  (Gick förresten en bra dokumentär om “svensk” skog (på svt) om hur de senaste 50 åren, så har det mesta av gammel- och urskog skövlats. Lite bortglömt eller omedvetet för många, för mig iaf. Bara namn som urskog eller gammelskog, känns ju direkt som sådant som måste försvaras. )
  Kul att grannar engagerar sig.

  70% bostadsrätter… Går ju att bli arg bara för det.

  Bra, genomtänkt resonemang bakom att hålla det hela öppet. Bra sätt att väcka sympatier och locka intresse. Förstår att ungar blir intresserade. Haha, bra sätt att väcka deras kritiska tänkande, samtidigt som det är kul, spännande och utomhus.

  Ett av svaren var lite extra intressant: “Ju större en rörelse blir, desto svårare blir det att … ” Tänkvärt och tål att begrunda.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.