Together against racism terrorism // Tillsammans mot rasistisk terrorism

To calm the hatred of racist terrorists, who want to do quickly what politicians insist should be done slowly, Donald ordered 680 “documented” and “undocumented” Latin American workers to be arrested, last Wednesday. Most workers immigrate as a result of extractivist* policies, government intervention, dictatorships orchestrated by the US governments, etc. The poor are, as a result of racism, indigenous and Afro-descendants, and in this case, they were exploited for billionaire Joseph C. Grendys, at the Koch Foods factory.

This attack on non-white workers is part of the racial persecution that comes after the July 28 attack, where the 19-year-old racist terrorist Santino William Legan opened fire at the Garlic Festival in Gilroy, California, where he slaughtered 3 people and wounded 13 others, before taking his own life, like a coward. The reason for the murder? The voice of a “superior race”.

On Saturday, August 3, the racist terrorist Patrick Crusius, 21, did not want to wait for the promises of his president either and entered a Walmart, crowded with people, mostly Latin Americans, in El Paso. He took out his weapon calmly, knowing that his society would endorse him and opened fire; slaughtering 23 people, and dozens of wounded, some of them children. 19 minutes before the massacre, this terrorist, had published a manifesto on the internet that echoed the speech against immigration by President Donald Trump which warned of a “Hispanic invasion in Texas.”

The ICE chief said that the attack on Latin American workers was the biggest raid in recent years and said it is “the action of the largest law enforcement in a single state in the history of the United States.” A precedent for the governments of the nations of the world to take as an example to reassure racist terrorists, or as an example for us to organize ourselves right now, without waiting a second more, so that anywhere on the planet, let’s stop normalizing racism.

In Sweden we need to talk about racial hatred, and of our history as a society, because otherwise we will see a terrorist attack against us, against you and me, as happened yesterday in Norway where terrorist Philip Manshaus, 21, managed to kill one person and assaulted a mosque, and could have killed more people, because he knows that he can do it, and be treated as a victim in the end.

— svensk översättning —

För att stilla hatet från de rasistiska terrorister som vill snabba på det som politiker insisterar behöver genomföras sakta, beordrade Donald Trump förra onsdagen en räd där 680 “dokumenterade” och “odokumenterade” latinamerikanska arbetare arresterades. De flesta arbetare immigrerar som ett resultat av extraktivistisk* politik, interventioner från regeringar, diktaturer orkestrerade av USA, och liknande. Som ett resultat av rasism är det främst ursprungsfolk eller svarta som är fattiga, och i det här fallet utnyttjades de av miljardären Joseph C. Gendrys vid Koch Food Factory.

Detta angrepp på icke-vita arbetare är en del av den rasistiska förföljelse som kom i spåren av attacken 28 juli, där den 19-årige rasistiske terroristen Santino William Legan öppnade eld på en vitlöksfestival i Gilroy, Kalifornien, och på så sätt dödade 3 samt skadade 13 andra, innan han fegt tog sitt eget liv. Anledningen till morden? Retoriken om en ”överlägsen ras”.

Lördagen 3 augusti, tröttnade den rasistiske terroristen Patrick Crusius, 21, på att vänta på att hans president skulle infria sina löften, och gick in i Walmart i El Paso, en butik full med människor, och då främst latinamerikaner. Han tog lugnt fram sitt vapen, i vetskap om att hans samhälle skulle stödja honom, och öppnade eld; 23 människor dödades, och dussintals skadades, vissa av dem barn. 19 minuter innan massakern publicerade denne terrorist ett manifest på internet, tydligt inspirerat av ett immigrantfientligt tal som president Donald Trump nyligen hållit, där denne varnade för den ”spanska invasionen i Texas”.

Chefen för ICE sade att attacken på latinamerikanska arbetare var den största räden på senare år och sade att den innebär ”rättsväsendets största ingripande i en enskild stat i USAs historia”. Ett exempel för världens övriga regeringar på hur rasistiska terrorister kan blidkas, eller för oss andra att vi måste organisera oss här och nu, utan att vänta en sekund till, så att vi kan stoppa normaliseringen av rasism.

I Sverige behöver vi gemensamt prata om rasistiskt hat och vår historia, annars kommer vi att få se terroristiska attacker mot oss, mot dig och mig, precis som i Norge där terroristen Philip Manshaus, 21, lyckades döda en person i sitt angrepp på en moské, och kunde ha dödat fler, eftersom han visste att han kunde göra det och i slutändan själv betraktas som offret.


* Extraktivism är en politik där resurser utvinns aggressivt för ekonomisk vinning, utan hänsyn till vare sig människor, djur eller miljö.

Kommentarer

 1. the_fuckup

  Självklart är rasism ett problem, som behöver pratas om. Men orsakerna till varför mänskor vänder sig till rasism, behöver pratas om och förstås bättre än idag. Anarkismen är en anti-auktoritär politisk filosofi, men ofta när jag läser på andra ställen av autonoma, frihetliga får jag känslan av att dom inte alls förstår vad auktoritärianism är, eller ser självorganisering som något per definition anti-auktoritärt, eller röstning inom en självorganiserad grupp som något tillräckligt för att kallas anti-auktoritärt. Vill man inte genomlysa och diskutera argument, framstår man som om man antagit vissa förenklade regler, och inte som någon eller några som vill förstå vad som är legitimt och inte. I kombination med kristen förlåtelse-moral, blir detta särskilt farligt, giftigt och självförgörande, tror jag. Svarar man icke-meningsfullt på frågor, eller direkt ser frågor som något fientligt, och inte kan svara kamratligt eller svarar “därför” eller “det är så det ser ut”, ja, då kanske man är utomparlamentarisk. Men att vara utomparlamentarisk, autonom gör inte därför till anti-auktoritär. Anarkismen är inte reducerad till någon slags utomparlamentarisk klasskamp. En del självutnämnda talespersoner för antifascism förnekar ju dessutom att auktoritärianism och en tänkt motpol(anti-auktoritärianism), existerar. Kändisskap och tävlan är två komponenter som det inte finns något anti-auktoritärt eller anarkistiskt i.
  Varför nu denna långa harang? Jo, orsakerna till varför mänskor dras till rasism ligger delvis i det som utgör auktoritärianism. Tänker, och tror jag.

 2. Amalia

  Very interesting is your analysis, thanks for it. Authoritarianism is off course a base for racism, without it racism couldn’t exist. Non white people who are conscient of racism, can see very clearly that some organisations which call them selves “anarchist” are in fact authoritarian, and in some cases racist as well. It makes anarchism disappear bit by bit not very different from contemporary “white feminism”. Just a hateful fashion, and no analysis. Personally I`m optimistic though, because then anarchism have to and will evolve. <3

  1. the_fuckup

   Thanks back, Amalia. 🙂 Agree on what you write, apart from the optimism. Of course I would never quit despite lack of optimism. With or without organisation(s).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.