Kommentarer

  1. the_fuckup

    Det är fasader, som många tycker är att attraktivt, tänke jag, alltså det där “dont worry be happy”-grejen, och väldigt relaterat till all diskussion/diskurs om psykisk ohälsa. “Sköt om dig”: en slags nyliberal jag-har-inte-tid-för-jag-måste-tjäna-pengar-bygga-mitt-varumärke-version av existentialistism, oavsett om det är Aktivisten eller andra ytligt anti-auktoritära som uttalar den.

    Är du inte positiv och glad, finns en massa sådana där äckliga tanketerminerande ord som även “vänstern”/meme-freaks och säkert några anarkister plockat upp.

    Tanketerminerande ord på andra änden av “glad, lycklig, tillfreds, hoppfull” som alla underförståttt förmedlar att “man ska vara glad och tacksam och offra sig”, om du nu inte kvalificerat in dig i rätt ingrupp, fötts in i rätt grupp. Lite som när moderat/sossar säger, men Du är ju född i “världens bästa land”.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.