Solidaria – nytt socialt center på gång i Stockholm – anarkism.info podcast #32

I det här avsnittet har vi intervjuat några av initiativtagarna till ett projekt som syftar till att upprätta ett nytt socialt center i Stockholm. Vi pratar om vad som är planerat för centret, vad sociala center kan tillföra, om ockupation eller hyrda lokaler, och mycket mer.

Då vi har suttit på denna inspelning ett tag så har den Firefund-insamling som nämns i avsnittet tagit slut, men det finns andra sätt att stödja initiativet.

Swish: 1230781294

Bankgiro: 5899-1092

Info om Solidaria finns också att hitta bland annat här:
Instagram: https://www.instagram.com/solidariacenter/
Mail: [email protected]

Intro/outromusik: D4RKSTAR

Kommentarer

  1. 63-åringen.

    Man blir aldrig för gammal för en revolution – utom på Kafe 44. Resvägen är för lång och man känner sig utanför söderungdomarna som alla känner varandra. Efter några år så har man blivit så gammal att man misstänker vara civilsnut. Låt Kafe 44 vara ett ställe för folk upp till 22 år ungefär.

    I Västerort har många försökt. Man växer ifrån det mest på grund av oförstående livspartner. Medans folk i de politiska partierna håller på tills de dör av ålderdom. När jag var yngre så var idén Lånelager. Då måste det vara en sluten grupp. Annars så återprivatiserar okänt folk lånesakerna.

    Mina råd är att håll ihop den lilla grupp som nu är. Ha en blogg som klarar Google translate, det måste bli ett slut på språkförbistringen inom anarkismen. Historiskt så anses språkförbistringen vara ett av skälen för att det inte blev någon militärstrejk vid det första världskrigets utbrott år 1914. Folkmassorna hade måst samverka i direkt aktion. Var slutna för annars kommer fienden eller statsmarxistiska predikanter.

    Lokaler äter pengar ????. Börja med Folkets hus. Sätt ihop ett anarkistiskt program för gruppen. Utgå från anarkafeminismen. Äkta män måste vara med i som betalande stödmedlemmar i kvinnojouren i Västerort. “Det skiljer agnarna från vetet”. Jag själv är helt emot att män deltar i kvinnojourens arbete. Något som verkar vara ett krav för bidrag. Kvinnojourer behöver alla former av bidrag. Att klaga på skattepengar kan få allt och vältra över i ultraliberalt rykte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.