Take Concrete Action – anarkism.info podcast #27

Svartkatt pratar med Maja och Ola från nätverket Take Concrete Action. Målet med massaktionen, som sker 25-27 augusti på Gotland, är att stoppa Cementas miljövidriga cementproduktion – men också att försöka lyfta in miljörörelsen i den utomparlamentariska antikapitalismen, och vice versa. Det blev ett superintressant samtal som går igenom olika aspekter av aktionen, för att sedan komma in på mer teoretiska frågor kring politik, analys och strategi när det kommer till utomparlamentarisk miljöpolitik. Vi ber (som vanligt!) om ursäkt för att ljudet stundtals är lite svajigt, men förhoppningsvis går det ändå bra att lyssna!

Information om aktionen:
Hemsida: https://takeconcreteaction.info/
Mejl: [email protected]
FB: https://www.facebook.com/takeconcreteaction
Insta: https://instagram.com/takeconcreteaction
Insamling Firefund: https://www.firefund.net/takeconcreteaction

Intromusik: D4RKSTAR

Kommentarer

  1. 62-åringen.

    Vad som helt saknas är en anarkistisk miljölag som tvingar byggarbetarnas fackförening att bygga broar åt till exempel järnvägen i metall istället för betong. Hus ? kan endast byggas i tegel med endast en metallstome. I ett anarkistiskt samhälle är det fackföreningarna som bestämmer. Då innehåller fackföreningarna även arkitekter, ingenjörer och och konstruktörer vilka bygger på uppdrag åt olika föreningar. Hur tvinga alla dessa att enbart hålla sig till en gemensam miljölagstiftning?

    Cementa försökte sig på en lyckad utpressning av Sveriges riksdag. Modiga människor i den statliga myndighet som sade nej.
    Vem blir lycklig av betong? Ytterst få och då vid brobyggnad.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.