Stöd kamrater i Ukraina!

Den 24 februari i år invaderade Ryssland Ukraina. Som anarkister har vi inget intresse i att stödja en nation, däremot vill vi visa vårt stöd till de kamrater som befinner sig i Ukraina såväl som i Ryssland. I nuläget anser vi dock att våra kamrater i Ukraina är i ett större behov av pengar och därför har Föreningen Fånggrupen tillsammans med anarkism.info inlett ett samarbete för att försöka samla in pengar till våra kamrater i Ukraina. För att applicera på den anarkistiska historien i området har vi valt att trycka upp Revolutionary Insurgent Army of Ukraine-flaggor där vinsten kommer att gå till Operation Solidarity. Vilket är en icke-vinstdrivande organisation i Ukraina som hjälper kamrater med allt från skyddsutrustning till sjukvårdmaterial. (Mer info om dem hittar ni på deras instagram Operation.Solidarity)

Stöd dina kamrater i Ukraina genom att köpa en flagga. Gör din beställning via mail: [email protected] eller instagram: FGStockholm
200kronor (eventuell frakt tillkommer)

Kommentarer

 1. 62-åringen.

  Varje folkgrupp har rätt till ett eget land. Ukrainarna är inte ryssar. Nej till Nato. USA har i med Nato omringat Ryssland. Men ryssarna är inte ukrainare. Till alla marxist-leninister så finns det inget sovjetiskt i Ryssland idag. Det är tsarismen som gäller i dagens Ryssland. För anarkismen är det lätt. Anarkisterna var ukrainare och röda armén var en imperialistisk rysk inkräktare i Ukraina år 1917-1921. Vad som behöver göras är dokumenterande av de ryska soldaternas övergrepp på civilbefolkningen i text och målningar. Detta måste spridas via internet. Ukrainarna har säkert skjutit ryska soldater som redan kapitulerat men det går inte att kvitta mot övergrepp på civilbefolkningen. Bäst vore om ukrainska anarkister kunde bistå med dessa texter och målningar då min fiendens fiende inte är min vän, det vill säga andra ideologiska högergrupper som strider mot ryssarna. Englands vapensändningar har varit direkt avgörande för Ukrainas fördel i striderna. Att USA sänder vapen är en självklarhet eftersom de ska användas mot ryssarna.

 2. 62-åringen.

  Stoppar jag även in en annan text. Anarkafeminismen måste återuppstå nu när USAs högsta domstol tänker avskaffa rätten till självbestämmande över sin egen kropp för dem med livmoder. Något som kommer att sprida sig till andra länder. En bloggrupp bör bildas för att återstarta anarkafeminismen. Inte Facebook. De är på väg bort och ut. Kanske You tube om det finns resurser. Det finns många anarkismer men alla måste förhålla sig till anarkafeminismen. Därför är anarkafeminismen den viktigaste anarkismen för framtiden.

 3. 62-åringen.

  Jag igen. Häftet De frihetliga kommunisternas organisationsplattform från år 1926. Denna version utgiven av Arbetarfront hösten år 1993. Originaltexten kom att kritiseras av andra anarkister i Paris när den kom år 1926. Det var lätt att sitta på Paris kaffeer och hitta auktoritära tendenser i en skrift som hade sitt ursprung i krig. Dagens anarkism bör upprätta denna originaltext som en egen anarkism tillsammans med andra anarkismer. Svenska Arbetarfront är 1993 hade inte syftet att sprida anarkismen som sådan utan de såg en bra proletär organisationsform i texten. Detta är texten till den svarta Makhno-fanan.

 4. Anon

  Jag är väldigt skeptisk till vad som kallas nationer och deras stater och arméer .. Lita inte på dem och tro att lokala ledare och oligarker kan göra samma sak som utländska om de kommer att möta revolution av sina underordnade …

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.