Information om polisen

Så här i valtider är polisen särskilt intresserad av att tala med aktivister inom den autonoma rörelsen. Poliser som kan komma att kontakta dig är både lokala civila poliser, uniformerade eller Säkerhetspolisen. Det är inte alltid lätt att veta vad en ska göra om polisen söker kontakt, men det viktiga är att inte prata med poliser. Förklara för dom att du inte är intresserad av att prata med dom, dom kan inte tvinga dig om du inte vill.
Däremot är poliser utbildade och tränade för att få dig att prata med dom. Dom kommer försöka att småprata med dig, få dig att öppna upp dig och skapa en illusion av att det är helt harmlöst att tala med dom. Antifascistisk aktion har skrivit ett inlägg om ämnet som går att läsa HÄR (och jag personligen rekommenderar alla att klicka och läsa).

Det är direkt farligt att prata med poliser över huvud taget eftersom allting som du säger hjälper dom att skapa en bild av dig och på så vis kan dom kartlägga även dina kamrater och era aktiviteter.
Poliser kan komma att försöka utpressa dig om du ex är dömd eller har ett pågående ärende hos dom. Dom kan även komma att försöka utpressa dig via familjemedlemmar eller förstora hotbilden mot dig som kanske inte ens existerar. Det går inte att lita på polisen eftersom deras agenda är att krossa vår rörelse och se till att det blir svårt för oss att organisera oss.

Ibland kan det vara svårt att uppleva ett pressat möte med polisen. En kan exempelvis då ta kontakt närmaste lokala ABC (Anarchist black cross) grupp. Du bör i första hand ta kontakt med dina kamrater och meddela din närmaste lokala AFA grupp.

Tänk på att alltid skydda din information och hur du sköter kontakten med dina kamrater, se till att göra det genom säkra vägar. Använd Tor browser när du surfar, PGP kryptering när du mailar och appen Signal när du skriver mess och ringer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.