Repost av Nyfiken Brun med Gabrielle Högstadius – anarkism.info podcast #4

Nyfiken Brun är en lesbisk podcast med brunt perspektiv. Här återpostar vi ett av deras avsnitt med Gabrielle Högstadius, om bl a anarkafeminism. Såhär presenterar de själva avsnittet:

I detta avsnitt möter vi Gabrielle Högstadius från Kvinnofolkhögskolan i Göteborg i ett samtal om organisering och lesbisk och feministisk aktivism. Vad är det egentligen för skillnad på anarkafeminism och radikalfeminism? Vad var det som hände när queerrörelsen kom till Sverige i början av 2000-talet och varför blev så många provocerade av dragkings då? Vad betyder det för ens kamp och aktivism att vara lesbisk? Stora frågor diskuteras och vi tar även en titt på dagens feministiska rörelser i Latinamerika där Gabrielle är aktiv sedan många år. Avsnittet spelades in på Folkteatern i Göteborg den 19 oktober 2016.

Du hittar orginalavsnittet här och missa inte möjligheten att gilla podcasten Nyfiken Brun på Facebook.

Anarkism.info podcast styr både upp egna samtal och tar in material utifrån, som föreläsningar eller dylikt. Vill du bidra med material eller ge oss respons så maila [email protected] eller skriv till oss på vår fb-sida.

Om du inte kan spela avsnittet ovan, så finns det även tillgängligt på vår youtube-kanal.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.