För en Svart December!

 

Med anarkisten Sebastian Oversluij i vårt minne, fyra år efter hans död i strid i Chile under ett försök att expropriera en bank 2013. Med sorg i hjärtat, minns vi kamraten och anarkisten Alexandros Grigoropoulos, det var sju år sedan han mördades i Exarcheia (Grekland) av poliskulor år 2008.

För en Svart December!

Medan den demokratiska och civiliserade totalitära regimen fortskrider, expanderar dess övervakningsmekanismer, förstör territorier, attackerar fritagna zoner och straffar och jagar insurrektionella över hela jorden – utmäter långa fängelsestraff till dominerandets fiender.

Medan våra kamrater i Italien utmäter blasfemiska attacker mot domare och bekräftar deras anarkistiska övertygelser i rättegång – till följd av Scripta Manent.

Medan tusentals fångar mobiliserar i Grekland för att kämpa mot maktens försök att strypa fångarna med ny fängelsedisciplin. Medan makten i Chile försöker utkräva hämnd genom att straffa anarkisterna Juan Flores, Nataly Casanova och Enrique Duran.

Medan vreden och smärtan fortfarande känns i Argentina, från mordet av kamrat Santiago Maldonado, samt polisens mord av Mapuche kämpen Rafael Nahuel i samband med statens militarisering av dess territorium i förberedelse för nästa G20 möte.

Medan säkerhetspolisen i Brasilien försöker stoppa den anarkistiska kampen genom Operation Erebo. De anklagar kamrater och anarkistiska miljöer för att ligga bakom de exceptionellt vackra bränder som de senaste åren spridits mot politiska partiers högkvarter, polisbarracker och andra maktcentra.

Medan detta sker, så utforskar anarkiska sinnen praktiska och offensiva sätt att besvara det konstanta våld som makt och auktoritet är. Allt från värdigheten bland fångar som kämpar i Bulgariska fängelser, till brända bilar i Frankrike och upprop till handling i Tjeckien.

Från Vitryssland till Australien,från Mexiko till Belgien och Tyskland. Från Bolivia till Storbritannien, Finland, Ryssland, Indonesien, Spanien och hela världen. Längtan efter frihet uttrycker sig i vrål, konspirationer och blir handling – utan ledare eller hierarkier – de öppnar väg för anarki här och nu.

Det är därför december fortsätter vara en inbjudan till insurrektionell kommunikation – genom den vilda elden i offensiv aktion mot makten. För alla våra fångna och förtryckta kamrater. För alla som reser sig till handling mot makten – genom att attackera dess strukturer och representanter. Må solidaritet med våra kamrater bli konkret i handling.

Må Sebastian Oversluijs och Alexandros Grogoropoulos minne tända barrikaderna och bli bränsle till eld och explosioner mot makten och dess försvarare. Låt fienden känna upproret nalkas i varje kvarter, i varje cell och i varje gathörn.

För en Svart December – länge leve anarkin

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.